A radikális baloldal hiányáról

Nemcsak polgári baloldal nincs, radikális baloldal sem létezik Magyarországon. Magunkra maradtunk.

Sikítófrászt kapok a demagógiától

2015. november 18. 07:26 - aLEx

Krausz Tamás előjött a kommunista farbával

 

A sikítófrász jön rám, amikor valaki szájából meghallom a tuti igazságot, a kommunista farbát, hogy "ennek a problémának a rendszeren belül nincs megoldása". Eleget hallom ezt az érvet a radikális baloldaliakkal folytatott internetes viták során. Ez egy tipikus kommunista fordulat a párbeszédben, egy alapigazság kimondása, ami mégsem jelent semmi többet, mint "nesze semmi, fogd meg jól!".

Krausz Tamás is pár nap alatt másodszor hozza rám a sikítófrászt. Először november 14-én a párizsi merénylet apropóján az Eszmélet társadalomkritikai és kulturális folyóiratban megjelent cikkével, majd az ott leírt gondolatait ismétli meg az atv vele készült riportfilmjében. Ezek után tényleg föl lehet tenni a kérdést önmagunknak: mi vezetett a párizsi merényletekhez?

Krausz Tamás is elkezdi mondani, hogy a Szovjetunió szétesése után az egypólusú világrend... Meg a nyugati nagyhatalmak, a világ területi újrafelosztása... és a többi hasonló bölcsességek. Ez persze mind igaz, senki nem is vitatja.

Aztán úgy 9:55 tájékán elhangzik a farba, hogy "ezen a világrenden belül ennek a problémának nincs megoldása"! Mint a csapból, csak úgy dől a sok bölcsesség Krausz Tamásból. Úgy 10:00 tájékán már odáig eljut, hogy egy új gazdálkodási módot kell bevezetni. Csak így egyszerűen, bele a közepébe, és néven nevezi a tutit.

Kedves Krausz Tamás! Most már csak azzal a farbával tessék szíves lenni előrukkolni nekünk, hogy a világrendet hogyan kell megváltoztatni?

De amíg a világrend-változtatás van folyamatban, ne tessék elfelejteni megkérni az Iszlám Államot, hogy addig esetleg a torokmetélést, a feldarabolást és a terrorcselekményeket felfüggeszthetné... Mert szépnek szép, hogy mindez csak az ellentétek mesterséges szítására jó, de azért talán joggal aggasztja az európaiakat...

 

 

Gratulálunk Krausz Tamásnak, hogy Londonban elnyerte az Év Könyve díjat a Lenin monográfia angol fordításával. Mégis sajnálkozásomnak szeretnék hangot adni, hogy nekünk csak ilyen radikális baloldali értelmiség jutott. Mert amit a párizsi terrorista merényletek kapcsán előadott, az bizony "nesze semmi, fogd meg jól!".

De azon szóhoz sem tudok jutni, hogy Krausz Tamás a riportfilmben 7:00 körül a globalizáció és a nemzetállamiság közötti ellentétet közönséges tévedésnek nevezi. Ezek szerint nem is érzékeli a veszélyt, amit a globális kapitalista világállam veszélye az emberiség számára jelent? Hát igen, egyesek jól elvannak Lenin monográfiákkal...

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://radikalis-albal.blog.hu/api/trackback/id/tr908088026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2015.11.18. 08:01:06

Egy marxista számára nem lehet megoldáson a marxizmuson kívül. Miért furcsa ez neked?

aLEx 2015.11.18. 08:03:23

@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes:

Nem minden marxista demagóg és dogmatikus- Engem nagyon bosszant az ilyen demagógia.
süti beállítások módosítása